Вирусните следи от SARS-CoV-2 в битовите отпадъци на Солун, въз основа

...
Вирусните следи от SARS-CoV-2 в битовите отпадъци на Солун, въз основа
Коментари Харесай

Омикронът бушува в Солун

Вирусните следи от SARS-CoV-2 в битовите боклуци на Солун, въз основа на последните измервания, извършени от екипа по епидемиология на отпадъчните води на университета " Аристотел ", постави града в алената степен по отношение на разпространяването на ковид.

Измерванията демонстрират, че подвариантите Omicron BA.4 и BA.5 са открити в 90% от общия вирусен товар. Експертите обявиха, че след шест седмици с умерено равнище на разпространяване на вируса в общността, следвайки възходящата наклонност, почнала паралелно с последователното разпространяване на вариантите SARS-CoV-2 Omicron BA.4 и BA.5, вирусният товар се е върнал към високо равнище на разпространяване.

" Увеличаването на разпространяването на вируса, както го измерихме в отпадните води през последните седмици и по-ясно през последните дни, не е пренебрежимо... в този момент имаме данни, които ни поставят в положение на паника ", съобщи професор Никос Папайоану, ректор на университета " Аристотел ", който дава отговор за изследователския план, в коментар за Атинско-македонската осведомителна организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР